Dragi enoriași,

Din mila lui Dumnezeu, Misiunea Ortodoxă Română din Rennes cu hramul “Sfinții și Dumnezeieștii Părinți Ioachim și Ana” are posibilitatea de a cumpăra Biserica St. Anne de la Episcopia catolică. Însă pentru un asemenea proiect este nevoie de sprijinul tuturor.

Prețul Bisericii + clădirea adiacentă + curte + texe notar = 483 000 EUR.
Momentan s-au strâns:   96 000 EUR din cei 483 000 EUR necesari

19.87%

Episcopia catolică ne-a propus un contract de chirie cumpărare care se întinde pe 10 ani. În cei zece ani trebuie să plătim o chirie în valoare de 449 999 euro, iar pentru achiziționarea bisericii vom plăti suma de un (1) euro.

Sumele donate pot fi degrevate 66% din impozit:
– Exemplu 1: Donez 1000 EUR , iar 660 EUR îmi vor fi degrevați din impozitul de plătit anul viitor
– Exemplu 2: Am de plătit la impozite anul viitor suma de 2000 de euro. Dacă dăruiesc parohiei 3000 de euro, 66% din această sumă reprezintă acei 2000 de euro pe care trebuia să îi plătesc Statului și de care astfel sunt degrevat. Dacă nu aș fi dat Bisericii, aș fi dat statului 2000 euro. Așa, dau Bisericii 3000 de euro și statului zero. Deci, în mod legal, nu mai platesc impozit pentru că am ajutat parohia !

Cei care donează sume de peste 5 000 EUR până la finalizarea cumpărarii (în cei 10 ani cuantificat) vor fi trecuți în rândul ctitorilor de Biserici.

Donațiile se pot face în contul bancar al Asociației Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Nantes care oferă cadrul juridic legal pentru cumpărarea acestei Biserici din Rennes. Vă rugăm să menționați pentru virament  “Achat église Rennes” astfel încât banii să fie contabilizați corespunzător

Association Saints Apotres Pierre et Paul – Paroisse Rennes
FR76 1027 8361 8100 0108 7850 312

Cumpărarea acestei biserici poate însemna:
– crearea unei oaze de ortodoxie în Franța
– crearea unui spatiu unde copiii noștri să poată să se întâlnească cu Hristos
– crearea unui  loc și a unei comunități românești ortodoxă unde să se vorbească românește, să se simtă românește și care să ne aducă aminte de unde am plecat

Suntem foarte mulți români în Bretania , peste 3000 în zona Rennes, Saint Brieuc, Ludeac, Pontivy, Lambale, și am putea strânge cu ușurință cei 45 000 de EUR anual CU CONDIȚIA SĂ FIM SOLIDARI ÎN ACEST PROIECT. Cel mai eficient ar fi  să știm câte  fonduri se pot colecta anual prin donații punctuale sau regulate de la cei care doresc să sprijine acest proiect. Astfel încât să putem găsi și alte surse de sponsorizare dacă nu acoperim necesarul.

Se pot face viramente lunare cu sume mai mici sau donatii punctuale. Orice sumă este de un real ajutor și nu este prea mică pentru a fi daruită.

Vă mulțumim și contăm pe ajutorul și iubirea de care dați dovadă pentru Hristos.

Părintele Adrian Iuga