Participare financiară pentru cumpărarea Bisericii de la Rennes

Hristos a înviat !

Dragii mei,

În această vară se vor împlini 2 ani de misiunie la Rennes. În același timp se va semna și compromisul de vânzare cumpărare a bisericii în care slujim acum. Suma totală de achiziție este 450.000 EUR la care se adaugă taxele notariale. Prima tranșă de 45.000 EUR va trebui plătită la sfârșitul acestui an. Pentru ca acest proiect să prindă viață lansăm o campanie în care tot cei care pot să ne sprijine se pot înscrie.

Căutăm 200 de familii care să cotizeze anual cu suma de 250 EUR, sumă ce ar putea fi vărsată în contul asociației chiar și în 4 rate sau chiar printr-un virament lunar de 20 EUR. Un calcul simplu ne arată că astfel am strânge anual 50.000 (diferența fiind folosită la acoperirea costurilor notariale). Sărbătoarea Sfintelor Paști din acest an ne-a arătat necesitatea unei biserici în acest loc dar și faptul că ea poate fi achiziționată. În noaptea Învierii au fost prezenți peste 400 de persoane. Toți cei care vor participa la cumpărarea acestei biserici, prin orice sumă, vor fi considerați ctitori ai ei.

Orice sprijin este deductibil de impozit în Franța. De exemplu: pentru 250 EUR donați recuperez 165 din suma ce trebuie să o datorez statului; adica plătesc cu 165 mai puțin la impozit. Mai concret, cu 85 EUR plătiți în plus din buzunarul meu ajut biserica cu 250 EUR. Altfel spus, dacă o familie are de plătit 165 EUR/an impozit pe venit și donează 250 EUR, Fiscul va exonera această familie de plata impozitului pe venit  în anul respectiv. Pentru deducerea de impozit se iau în considerare donații de maxim 20% din valoarea impozabilă pe tot anul, de exemplu maxim 2.000 pentru un venit impozabil de 10.000 EUR / an. Surplusul de donații poate fi transferat pentru deducerea din impozitul pentru anii următori.

Odată suma donată, veți primi o chitanță din partea Asociației Sf. Apostoli Petru și Pavel atestând această donație. Chitanța trebuie pastrată timp de 5 ani. La declarația de venituri pentru impozite în anul următor trebuie doar să menționați suma donată în căsuța 7UF – Dons versés à d’autres organismes d’intérêt général din formular.  Pentru declarațiile făcute en ligne nu este nevoie să trimiteți chitanța. În eventualitatea unor verificări, Fiscul vă poate cere această chitanță.

Donatiile se pot face în contul bancar al Asociației Sf. Apostoli Petru și Pavel din Nantes care oferă cadrul juridic legal  pentru cumpărarea acestei Biserici din Rennes. Vă rugăm să menționați pentru virament  “Achat église Rennes” astfel încât banii să fie contabilizați corespunzător.

Association Saints Apotres Pierre et Paul – Paroisse Rennes
FR76 1027 8361 8100 0108 7850 312

Vă rog, dacă nu puteți sprijini dumneavoastră acest proiect , trimiteți mai departe această infromație. Vă pun la dispoziție și un fișier doodle unde să vă înscrieți cei care doriți să sprijiniți acest proiect: http://doodle.com/poll/vyrpxu5v68m5anv7

Detalii puteți obține la nr tel 06 45 31 77 18 , mail rennes@mitropolia.eu

Vă mulțumesc,

p. Adrian Iuga